Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 13:04

...

Меню сайту
Наше опитування

Оцініть мій сайт


Всего проголосовало: 456

 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2015 » Листопад » 17 » шкільна бібліотека
23:55
шкільна бібліотека

Невичерпні книжкові багатства, щоденна велика й багатогранна інформація, яку людина не в силі осягнути й навіть поверхово ознайомитися з нею, змушують звертатися за допомогою до бібліотек.

Шкільна бібліотека за своїм призначенням та функціями виконує роль інформаційного центру освіти та національного відродження. Вона чи не єдиний заклад, який надає безкоштовні послуги своїм читачам і має свій неповторний стиль душевної теплоти.

Бібліотека - це інформаційний центр, складова частина виховної, культурної, освітньої діяльності школи.

Наша бібліотека постійно працює над тим, щоб заохотити дітей до читання, зацікавити книгою, стимулювати вчителів і учнів до використання наявних у бібліотеці інформаційних ресурсів.

Запорукою успішного розвитку читацьких інтересів є максимальне розкриття книжкового фонду в умовах відкритого доступу. Відкритий доступ до бібліотечного фонду - це один із шляхів прищеплення інтересів до книги, оскільки саме він дає змогу читачам детальніше ознайомитись із фондом та вибирати книгу з тієї чи іншої теми.

На формування читацьких інтересів учнів мають вплив вчителі та бібліотекарі. Значна частина дітей робить спроби самостійно обрати книгу. На читацькі смаки школярів впливає зовнішній вигляд книги, наявність цікавих ілюстрацій.

Читацькі смаки учнів  формуються під впивом друзів, вчителів та бібліотекарів, та значна частина дітей обирають книги самостійно. Зростає зацікавленість школярів енциклопедіями та періодичними виданнями для дітей, хоча бібліотека не може повністю задовільнити читацькі інтереси учнів.

Більшість учнів  обирають книги самостійно, їхні читацькі інтереси зумовлені вимогами шкільної програми та переліком творів для позакласного читання. Старшокласники часто користуються довідковою літературою: довідниками, словниками, енциклопедіями.

Найактивнішими читачами нашої шкільної бібліотеки є учні початкових класів. Вони залюбки приходять вибрати улюблені книги, але разом з тим у дітей виникають нові читацькі вподобання.

Особливої уваги заслуговує така форма розвитку читацьких інтересів, як книжкова виставка. Основною відмінною рисою книжкової виставки є показ самих творів, що дає можливість читачу безпосередньо ознайомитись із книгою і в більшості випадків негайно одержати її для читання. Тому у бібліотеці ведеться постійна робота із створення та упорядкування таких тематичних виставок: «Казки народів світу», «Письменники Буковини - дітям», «Праці виданих українських мовознавців та літературознавців», «Український фольклор», «Українська поезія», «Бережімо природу», «Відкриття космічних просторів» тощо. Такі виставки розраховані для учнів різних вікових категорій, а також вчителів. Вони допомагають дитині швидко зорієнтуватись у виборі цікавої книги, сприяють розширенню читацьких інтересів та появі нових захоплень.

У бібліотеці ведеться сумарний та індивідуальний облік книг. Сумарнай облік книжкового фонду відображає надходження, вибуття і загальну чисельність. Індивідуальний облік - це облік кожного примірника книги, що надходить до бібліотеки.

Переглядів: 711 | Додав: Stuart911 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Корисні посилання
  • МОН
  • Обласне управління освіти
  • Інститут післядипломної освіти
  • Управління освіти ЧМР
  • ОСВІТА.UA
  • Методичний портал
  • Погода в Чернівцях
    Випадкове фото
    Календар
    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

    Copyright MyCorp © 2024